Na de overtuigende 5-0 zege tegen Kasterlee ging VC Herentals op zoek naar de bevestiging op het veld van Berg en Dal. Decor was het mooie veld van het ter ziele gegane Verbroedering Meerhout.

Rood-wit kon rekenen op zijn voltallige kern zodat de meegereisde supporters met niets minder dan 3 punten konden tevreden zijn.

Op het veld probeerde Herentals zijn ambities meteen in de verf te zetten wanneer Van Grieken reeds in de 1e minuut op een haar na een voorzet van Slechten niet in doel kon verwerken. Nauwelijks enkele minuten later kon Verbert de bal voor doel brengen, ditmaal was het Slechten die op doel kopte maar zijn kopbal belandde via de deklat in de voeten van Marc Van Grieken die de bal over doel kegelde.

Na een windstilte van meer dan een kwartier stuurde Slechten zeer subtiel een pass centraal door de thuisdefensie waar Verbert oog in oog in met doelman Coomans niet faalde en Herentals verdiend op 0-1 bracht.

De bezoekers bleven de beste kansen bijeen voetballen, een schotje van Van Genechten werd door Coomans vrij gemakkelijk onderschept. Toch moest de lokale doelman kansloos toekijken hoe de bezoekers een fantastische ééntijdsaanval in elkaar knutselden. Slechten en Verbert dolden met de tegenstander en afwerker van dienst was Van Der Schraelen die knap de 0 -2 voor rood-wit scoorde.

Koffie brengt geen bevestiging
De tweede helft was van een veel minder niveau. Een voorzet van Slechten bereikte Van Grieken maar zijn punter werd door Coomans klemvast genomen.

Het duo Verbert, Van Der Schraelen probeerde nog eens gevaarlijk te zijn maar ook nu had de lokale doelman het laatste woord. Even na het uur kregen de toeschouwers nog een schitterende driehoek te bewonderen tussen Van Grieken, Slechten en Van Doninck maar de finale baltoets liep net mis.

Ondanks enkele wissels en 3 gele kaarten voor de bezoekers (Wouters is geschorst voor de derby tegen SKS) gebeurde er in de tweede helft bitter weinig waardoor de score bij 0-2 bleef.

De thuisploeg acteerde in de 2e helft veel nadrukkelijker,  al verloor Herentals op geen enkel moment de controle over de wedstrijd. Doelman De Booij beleefde een eenzame namiddag vermits hij geen enkele keer een echte redding moest verrichten.

Volgende zondag stadsderby VC-SKS
VC Herentals lijkt dus klaar voor de confrontatie met stadsgenoot SKS aan te gaan. De derby der derby’s (het Antwerp-Beerschot gevoel) zorgt toch telkens weer voor een extra dimensie aan deze wedstrijd.
SKS versterkte zich ondertussen met Sishuba (ex-Moeskroen en Sint- Truiden) terwijl bij rood-wit Van Grieken en Van Genechten de ploeg te bekampen krijgen waar ze vele jaren voetbalplezier beleefden. VCH-SKS, zondag 15u : Herentalse supporters & C° allen op post.

VC Herentals speelde met : De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank: Maes Jens; Luyckx Lars; Verwimp Stef; Adriaenssen Robin

Vervangingen: 70e Van Genechten Steven door Adriaenssen Robin ; 78e Dufraing Kevin door Verwimp Stef ; 86e Van Grieken Marc door Luyckx Lars.

Gele kaarten: Slechten Jochen; Dufraing Kevin; Wouters Thomas (geschorst SKS).

Doelpunten: 25e Verbert Jonas 0 -1 ; 34e Van Der Schraelen Thomas 0 - 2.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC/ Nnieuws.

Foto archief : VC-trainer Luc Beyens  / N.